HTML

A negyvenéves férfi

szövegek, versek, én magam

Friss topikok

  • Kollarik: @Foxglove: Köszönöm szépen :) (2015.04.01. 19:43) vers
  • Kollarik: @Foxglove: ;) (2015.02.03. 06:44) Felolvasás
  • Foxglove: Kár, mert lehet, hogy Álomkórásszal közben izgalmas dolgok történnek a Franzstadtban. :( (2015.01.23. 19:31) pár beszéd
  • Kollarik: @Foxglove: Boldog új évet neked is, Foxi! :) (2014.12.31. 23:11) BÚÉK
  • Foxglove: Javíthatatlan vagyok, nem? Akkor viszont: boldog karácsonyt! :) (2014.12.21. 20:24) karácsony

Címkék

Kollarik útjai az életnél

2014.02.06. 08:12 Kollarik

Hetedik út


12.

Egy júliusi estén Kollarik későn ért haza a hatalmas belvárosi lakásba. Későn, mert a nagymamától jött, aki meghalt a remetemagdolnai öregek otthonában, de Detréről is jött, ahol nem találta meg az első feleségét, leginkább pedig a metróból jött, ahol látta elmenni a második feleségét egy férfival, aki állítólag a főnöke volt. Hazaért a hatalmas belvárosi lakásba, ahol már nem volt nagymama, mert a nagymama már sehol sem volt, pontosabban ki tudja, hol volt a nagymama. Nem volt nagypapa sem, nem bóklászott már a hosszú, labirintusszerű előszoba-folyosón, talán azért nem, mert a nagymama sem üldögélt többet az ágy szélén, talán azért, mert Kollarik már a második feleségével élt. Igaz, ez a második feleség soha nem volt otthon, most is dolgozott éppen, vagyis rendezvényen volt, vagy ki tudja, hol. Kollarik belépett a lakás ajtaján, és nem a saját lakrészükbe ment, hanem a nagymamáéba, ahol már nem volt nagymama, de még mindig ott voltak a nagymama dolgai, miként az egész lakásban ott voltak még a nagyszülők dolgai, főként bútorai, régi, düledező, de azért még mindig használható bútorok, valamint ott voltak Kollarik első feleségének az emlékei is, festmények a falakon, mert ez az első feleség műkedvelő rohamaiban telefestette a lakást és Kollariknak azóta sem jutott eszébe leszedni ezeket a festményeket. Kollarik bement a nagymama szobájába, ami már nem volt a nagymama szobája, de másé sem volt, mert ahhoz be kellett volna lakni ezt a szobát, be kellett volna lakni ezt a lakást, egyáltalán be kellett volna lakni ezt az életet, hogy saját élet legyen belőle. Erre gondolt Kollarik, ahogy belépett a szobába. Aztán arra gondolt, hogy meghalt a nagymama. Majd arra, hogy mikor jön haza vajon a felesége. Arra, hogy leül itt a nagymama szobájában, gyászolni fogja a nagymamát és megvárja a feleségét, jöjjön haza bármilyen későn. Arra gondolt, hogy így várta annak idején az első feleségét is, igaz, őt a lakás másik felében várta, mert akkor még volt nagymama és nagypapa, így várta az első feleségét, amikor az Országházival volt elfoglalva. Tolmácsolt neki. Persze. Erre gondolt Kollarik, de erre nem akart gondolni. Arra gondolt hát inkább, hogy mért ne hinne a második feleségének. Mért ne hinne neki. Többet úgy se nagyon tehet. Hinni kell. Hinni. Mint a nagymama. Igaz, ő másban hitt. Abban én nem tudok, gondolta Kollarik. Én másban hiszek. Én a nagymamában hiszek. Hiszek a nagymamában, hátha az nekem is segít. Hátha akkor tudok majd magamban is hinni. Erre gondolt Kollarik, és ült a nagymama szobájában, ahol annak idején, ezer éven át a nagymama is ült, ült Kollarik a nagymama karosszékében, a hatalmas belvárosi lakásban, várta haza a második feleségét, és arra gondolt, ha ő hazajön, az mégiscsak megoldás lesz valahogy.

            (Vége)

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kollarik.blog.hu/api/trackback/id/tr415801137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

septimus 2014.02.08. 00:00:52

hát ez az utolsó fejezet nem annyira sikerült ütősre, de az egészet viszont tényleg élvezet volt így egyben olvasni! írhatnál hozzá inkább többféle véget, hogy az olvasó dönthesse el, melyiket szeretné :D (esetleg melyik nap melyiket szeretné) na és akkor most, hogy ennek is vége, mi következik itt a blogon? :)

Kollarik 2014.02.08. 07:38:41

@septimus: :) Érdekes ötlet a többféle befejezés lehetősége, de számomra csak egy lezárás létezik. S hogy mi következik: ha van rá igény, verseket pakolhatok föl. Prózám most nincs új.

Foxglove 2014.02.10. 13:09:40

Pár szonett esetleg? Amelyekből azért, a hozzám hasonló történetfüggők számára, kihallható valamelyik történet folytatása? :)
süti beállítások módosítása