HTML

A negyvenéves férfi

szövegek, versek, én magam

Friss topikok

  • Kollarik: @Foxglove: Köszönöm szépen :) (2015.04.01. 19:43) vers
  • Kollarik: @Foxglove: ;) (2015.02.03. 06:44) Felolvasás
  • Foxglove: Kár, mert lehet, hogy Álomkórásszal közben izgalmas dolgok történnek a Franzstadtban. :( (2015.01.23. 19:31) pár beszéd
  • Kollarik: @Foxglove: Boldog új évet neked is, Foxi! :) (2014.12.31. 23:11) BÚÉK
  • Foxglove: Javíthatatlan vagyok, nem? Akkor viszont: boldog karácsonyt! :) (2014.12.21. 20:24) karácsony

Címkék

A negyvenéves férfi

2012.04.13. 06:01 Kollarik

 A negyvenéves férfi dudás volt és pokolra ment.

Ment, ment lefelé, hát egyszer csak találkozott egy ördöggel, aki úgy nézett ki, mint egy házassági anyakönyvezető. „Ez már a pokol?”, kérdezte tőle a negyvenéves férfi. „Persze”, mondta az anyakönyvvezető. „Na jó, akkor én visszamegyek”, mondta a negyvenéves férfi. „Nono, ez még csak a pokol első bugyra”, akadékoskodott az anyakönyvvezető. „Na és?”, kérdezte a negyvenéves férfi. „Ez még nem elég”, felelte az anyakönyvvezető, „le kell menni a pokol fenekére.” „Ugyan már”, mondta a negyvenéves férfi, „nekem bőven elég”, és elindult felfelé. „Várj csak”, szólt az anyakönyvvezető, „súgok neked valamit”, és súgott valamit a negyvenéves férfi fülébe. A negyvenéves férfi erre úgy érezte, mintha jég borította volna be a felfelé vezető utat, hiába próbált kapaszkodni, ellenállhatatlanul csúszni kezdett lefelé.

            Egyszerre szembetalálta magát egy másik ördöggel, aki úgy nézett ki, mint egy katolikus pap. „Hol vagyok?”, kérdezte tőle. „Hol, hol, hát a pokolban”, felelte a pap. „Na jó, de melyik bugyrában?” „Nem tudsz számolni?”, szólt a pap, „Természetesen a másodikban. „ „Én innen már visszamegyek”, mondta a negyvenéves férfi. „Nem ajánlom”, fenyegette meg tréfásan a pap az ujjával. „Én azért megpróbálom”, szólt a negyvenéves férfi, és elindult felfelé. „Várj csak”, mondta a pap, „súgok neked valamit”, és súgott. A negyvenéves férfi erre megint a jeget érezte a talpa alatt, és csúszott tovább lefelé.

            Négy ördöggel találkozott még, az egyik olyan volt, mint egy válóperes ügyvéd, a másik, mint egy pszichológus, a harmadik, mint egy pszichiáter, a negyedik pedig, mint a felesége (mármint az övé, a negyvenévesé). Mindegyik súgott neki valamit, kivéve a feleségét, mert ő szokás szerint kiabált. Azt kiabálta, hogy: „Mars le a pokol fenekére!”.

            Amikor a hetedik bugyorba ért, a negyvenéves férfi szembetalálkozott Jézus Krisztussal. „Te most te vagy, vagy egy ördög?”, kérdezte tőle. „Szerinted?”, kacsintott Jézus. „Hagyjuk.”, mondta a negyvenéves férfi, „Ez már a pokol feneke?” „Az bizony”, felelte a Megváltó. „Akkor most már felmehetek?”, firtatta a negyvenéves férfi. „Várj csak”, szólt Jézus, „súgok neked valamit”. És súgott valamit a fülébe. A negyvenéves férfinak földbe gyökerezett a lába. Nem metaforikusan, hanem konkrétan. Érezte, hogy a talpából gyökerek nőnek ki, és belefúródnak a pokol talajába. „Most mi lesz?”, kérdezte Jézustól, „így nem tudok többé felmenni.” „Ne add fel”, mondta a Megváltó, „és kellemes húsvétot!” (mert a pokolban ezek szerint éppen húsvét volt).

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kollarik.blog.hu/api/trackback/id/tr34403375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2012.04.13. 08:30:14

Legalább "bugyorlátott" lett, ez sem adatik meg mindenkinek, hogy ennyi helyen járjon. ;)
Vallom, hogy tényleg boldogok a lelki szegények, mert ők nem problémáznak a dolgokon, nekik egyik bugyor olyan, mint a másik, észre sem veszik. Bezzeg egy negyvenéves észreveszi az apró rezdüléseket is! Szerintem. :)

Kollarik 2012.04.13. 13:39:25

@Enchantée: Erre mit mondjak,kedves Enchantée? Jól látod. Viszont akár hiszed, akár nem, egy-egy írás, ha boldoggá nem is tesz, de egy pillanatra elfeledteti velem, hogy boldogtalan vagyok.

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2012.04.13. 20:42:53

@Kollarik: Én is többek között ezért kezdtem el anno írni, azóta meg terápiává vált a naplóírás. Mert ha kiírom magamból a sok szennyet, nem fáj annyira (talán)...
süti beállítások módosítása