HTML

A negyvenéves férfi

szövegek, versek, én magam

Friss topikok

  • Kollarik: @Foxglove: Köszönöm szépen :) (2015.04.01. 19:43) vers
  • Kollarik: @Foxglove: ;) (2015.02.03. 06:44) Felolvasás
  • Foxglove: Kár, mert lehet, hogy Álomkórásszal közben izgalmas dolgok történnek a Franzstadtban. :( (2015.01.23. 19:31) pár beszéd
  • Kollarik: @Foxglove: Boldog új évet neked is, Foxi! :) (2014.12.31. 23:11) BÚÉK
  • Foxglove: Javíthatatlan vagyok, nem? Akkor viszont: boldog karácsonyt! :) (2014.12.21. 20:24) karácsony

Címkék

Korompay kalandjai

2012.08.20. 10:59 Kollarik

Életcél


"Kiolvasni az összes Krúdyt, s ha ez sikerült, mielőtt végleg értem jönne a Vörös Postakocsi, hát kezdeni újra elölről.", mondta Korompay, miközben a Krúdy-föccsöt, vagyis a 9 dl bort 1 dl szódával iszogatta. "De nem azért kezdeni újra, mert az elsőt már elfeledtem, hanem mert egy Krúdy-írást újra lehet kezdeni azonmód az utolsó bötű elolvasása után. Mert az ember Krúdyt, vegyétek ezt tudomásul,", szónokolt Korompay, sokatmondó pillantást vetve hallgatóságára, egy hőscincérre, amely végigmászott a kocsmaasztalon, "soha nem a cselekményért olvas - különösképpen azért, mert Krúdy írásainak nincs cselekményük. Aki cselekményre vágyik, menjen az operettszínházba. Krúdyt azért olvas az ember, mert minden mondata egy világ. De azt is mondhatnám: minden mondata maga a világ - csak hát a világot kevesen látják krúdyul." "Jó dolog az embernek látni, hogy van célja az életének.", tette hozzá Korompay némi töprengés után, "S hogy miért kaland? Mert az élet maga kaland, s Krúdy maga az élet. Nincs nagyobb kaland az életben, mint Krúdy olvasása. Ez ez egyetlen kaland - minden más céltalan téblábolás az élet kulisszái mögött.", fejezte be Korompay és rendelt egy adag pájslit, bő lében, hogy kanállal lehessen fogyasztani, körömnyi szeletekre vágva, hogy jól átfőljön, s egy fél citrom levével megbolondítva, ahogy dukál.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kollarik.blog.hu/api/trackback/id/tr304721220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása