HTML

A negyvenéves férfi

szövegek, versek, én magam

Friss topikok

  • Kollarik: @Foxglove: Köszönöm szépen :) (2015.04.01. 19:43) vers
  • Kollarik: @Foxglove: ;) (2015.02.03. 06:44) Felolvasás
  • Foxglove: Kár, mert lehet, hogy Álomkórásszal közben izgalmas dolgok történnek a Franzstadtban. :( (2015.01.23. 19:31) pár beszéd
  • Kollarik: @Foxglove: Boldog új évet neked is, Foxi! :) (2014.12.31. 23:11) BÚÉK
  • Foxglove: Javíthatatlan vagyok, nem? Akkor viszont: boldog karácsonyt! :) (2014.12.21. 20:24) karácsony

Címkék

A negyvenéves férfi

2012.11.18. 11:19 Kollarik

Egy férfi

A feleségével folyton veszekedtek. Úton-útfélen, társaságban, négyszemközt. Nem tudtak másként kommunikálni egymással, mint hangos szóval, bevágott ajtóval, vázatöréssel. A szomszédok dörömböltek a falon, kihívták a rendőrséget. Még bírságot is kellett fizetniük hangoskodásért. Semmi nem segített. De aztán egyszer betelt a pohár. A férfi beadta a válókeresetet. "Így nem lehet élni", magyarázta a bírónak a tárgyaláson.
Aztán élt egyedül. Békében, nyugalomban, a lakóközösség megválasztotta az év legjobb szomszédjának. Csak épp lefogyott. Kihullott a haja. Eltűnt a fény a szeméből. Megöregedett.
Lett valami gyomorbaja, nem komoly, csak nem okozott többé neki örömet az étel és az ital. Így ment ez egy évig, kettőig.
Aztán újranősült. Feleségül vette a feleségét. A válásból egyikük sem tanult, vagy talán épp hogy tanultak. Ott folytatták a veszekedéseket, ahol abbahagyták. A szomszédok a hajukat tépték, a rendőrség újra, többször is kiszállt, bírságot fizettettek velük. Nem segített semmi. Ám a férfi újra hízni kezdett, fény került újra a tekintetébe, talán a haja is visszanőtt, gyomorbaját szél fújta el. Éveket fiatalodott. Visszatalált abba az ismerős, jól eső, boldogító állandó veszekedésbe, ami számára a házasság. Rájött, hogy csak így tud élni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kollarik.blog.hu/api/trackback/id/tr304912617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása