HTML

A negyvenéves férfi

szövegek, versek, én magam

Friss topikok

  • Kollarik: @Foxglove: Köszönöm szépen :) (2015.04.01. 19:43) vers
  • Kollarik: @Foxglove: ;) (2015.02.03. 06:44) Felolvasás
  • Foxglove: Kár, mert lehet, hogy Álomkórásszal közben izgalmas dolgok történnek a Franzstadtban. :( (2015.01.23. 19:31) pár beszéd
  • Kollarik: @Foxglove: Boldog új évet neked is, Foxi! :) (2014.12.31. 23:11) BÚÉK
  • Foxglove: Javíthatatlan vagyok, nem? Akkor viszont: boldog karácsonyt! :) (2014.12.21. 20:24) karácsony

Címkék

Kollarik útjai az életnél

2014.02.03. 15:52 Kollarik

Hetedik út

9.

Erre gondolt Kollarik, miközben a metró befutott egy állomásra, ő pedig látta, amint az első felesége kiszáll azzal a valakivel, akivel beszélget, valami férfival, és elindulnak még mindig Kollariknak háttal a feljárat felé. Kollarik gondolkodás nélkül kapta magát, és utánuk eredt. Rohant utánuk, és még a mozgólépcső előtte utolérte őket, és egy kissé túl heves mozdulattal elkapta hátulról az első felesége karját. „Magdi!”, mondta.

            Magdi megfordult, és nem Magdi volt - hanem Juli. Kollarik körül összeszűkült a tér. Hirtelen teljes pánik tört ki rajta, mint olyankor mindig, amikor a pillanat hevében sikerült lemagdiznia Julit, amitől Juli joggal kapta föl a vizet, eleinte csak nevetett rajta, ironikus megjegyzéseket tett, de aztán volt, amikor tényleg megharagudott, amikor már többedszerre fordult ez elő, most azonban más volt a helyzet, nemcsak pánik volt, de víznyelő is, Kollarik ott állt a víznyelő szélén, és érezte, mindjárt elmerül, de most már végleg, többször nem lehet büntetlenül kijönni a víznyelőből, főleg ha az ember a második feleségét nézi az elsőnek. „Juli”, dadogta Kollarik, „hát te?”, majd ránézett a Juli melletti férfira, aki értetlenül figyelte a helyzetet. „És ő?!”, mondta Kollarik, mert egyszerre mindent megértett. A helyzetet, az időpontot, amikor más normális ember már rég otthon van, csak ő mászkál még, akinek meghalt a nagyanyja, és a felesége, aki sosincs otthon. Hát ezért nincs otthon. Nézte a férfit, aki közben egy kicsit ellépett tőlük, és a Férfit látta. Az egykori vasárnap délelőttöt látta, és várta a bejelentést.

            „Mit csinálsz itt, Kokó?”, kérdezte Juli meglepetten, de Kollarik érezte a hangjában növekvő feszültséget, „Arról volt szó, hogy otthon találkozunk.” Otthon, gondolta Kollarik, ahol te soha nem vagy, de mondani csak azt mondta: „Te mit csinálsz itt?! ilyenkor…”, és próbált nem kiabálni, mert minden egyértelműségével együtt végtelenül kínosnak érezte a helyzetet. Most viszi el a Férfi a második feleségét, miközben ő az elsőt hajkurássza. A kör bezárul, a sors ismétli magát, igenis léphet az ember kétszer egyazon posványba. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kollarik.blog.hu/api/trackback/id/tr365796099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása