HTML

A negyvenéves férfi

szövegek, versek, én magam

Friss topikok

  • Kollarik: @Foxglove: Köszönöm szépen :) (2015.04.01. 19:43) vers
  • Kollarik: @Foxglove: ;) (2015.02.03. 06:44) Felolvasás
  • Foxglove: Kár, mert lehet, hogy Álomkórásszal közben izgalmas dolgok történnek a Franzstadtban. :( (2015.01.23. 19:31) pár beszéd
  • Kollarik: @Foxglove: Boldog új évet neked is, Foxi! :) (2014.12.31. 23:11) BÚÉK
  • Foxglove: Javíthatatlan vagyok, nem? Akkor viszont: boldog karácsonyt! :) (2014.12.21. 20:24) karácsony

Címkék

A hóhér felesége (remix)

2013.02.23. 11:37 Kollarik

9.

 

Így lett Jolanda, a némber, aki megölte a férjét, Bart, a hóhér felesége. És élni kezdte egy hóhérfeleség életét, mely életet sem ő, sem Bart, a hóhér nem ismert addig. Bartnak soha nem volt felesége, eszébe sem jutott, hogy szüksége lenne rá, elvolt a munkájával, amikor mások életét kellett elvennie, elvolt a munkáján kívüli többi dolgával, amikor az utcákat takarította, a kóbor kutyákat gyűjtötte be vagy a gazdátlan halottakat földelte el a temető mellett szenteletlen földbe, mert a gazdátlan halottakról nem lehetett tudni megérdemelnék-e a keresztény temetést, hát a törvény úgy rendelkezett, biztos, ami biztos, inkább szenteletlen földben nyugodjanak, már ha lehet az embernek nyugalma szenteletlen földben. Sok munkája volt Bartnak, a hóhérnak, mert bár kivégzés nem volt minden héten, amikor nemcsak a hóhér-, hanem a börtönőri munkát is el kellett látnia, de kóbor kutya, gazdátlan halott mindig akadt, és az utcákon és a csatornákban is rendre felgyűlt a szemét. És mindezek mellett ott volt a bordély is, a város szélén, de még a város házai között, amelynek örömlányaira, Margóra, a nagyseggűre, Karlára, a sebes arcúra, Métára, a mély torkúra, Katarinára, az izzadósra s mind a többiekre ő felügyelt, legalábbis ő volt, aki a lányok „anyjának”, Heleen asszonynak segített a rendet fenntartani, ha épp nem volt ott, mert máshol volt dolga, vagy egyszerűen csak otthon lógatta a lábát, érte küldtek, amikor egy részeg vendég botrányt csinált, többet akart, mint amire a garasai feljogosították, vagy egyszerűen csak elvesztette az eszét és meg akarta fenyíteni valamelyik lányt, mint Karlát, akit egy idegen vágott meg az arcán a késével, és ha nem jön Bart, talán még mást is tett volna vele, így lett Karla sebes arcú, s került majdnem az utcára, amíg Heleen asszony rá nem jött, hogy a sebes arcával több vendég érdeklődését kelti fel, mint korábban. Bart a bordélyra is felügyelt, a bordély is munkát adott neki, ő maga pedig ingyen vehette igénybe a bordély szolgáltatásait, ez is a jogai közé tartozott, ám ennek ellenére sem irigyelte senki a város férfijai közül Bart helyzetét, inkább fizette mindenki a néhány garast, ami a testi szükségletek kielégítéséhez kellett. Bart nem fizetett, s ki is használta jogait, hol Margót tette magáévá, hol Karlát vagy a többieket, de ha úgy adódott, hogy jófajta némbert hoztak a tömlöcbe, rajta élte ki férfivágyait. Bartnak eszébe sem jutott sokáig, hogy meg kéne nősülnie, mert ugyan mire másra kéne a férfiembernek a némber, mint a férfivágyak kielégítésére.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kollarik.blog.hu/api/trackback/id/tr435099919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása